top of page


ER ZIJN GEEN 
INTEGRALE OPLEIDINGEN 
IN NEDERLAND
 

Waarom DPE?

Er is geen integrale opleiding in NL

Een complete, meerjarige vakopleiding op het gebied van kunststoffen ontbreekt in Nederland. Hoe onvoorstelbaar ook deze is er niet op MBO, HBO of universitair niveau. En dat in een wereld die voor 80% uit kunststof bestaat! Met als gevolg dat het vakmanschap verloren raakt. Er is nog wel een proces engineer, of een andere schakel in het proces, maar er zijn te weinig mensen met een gedegen opleiding die het gehele proces kennen.

POP (PERSOONLIJK OPLEIDINGSPLAN)

Waar moet een schoolverlater beginnen als die belangstelling heeft om met kunststof te gaan werken? DPE maakt een Persoonlijk Opleidings Plan. Aan de hand van een aantal tests bekijken wij waar de capaciteiten en ambities liggen. In overleg bepalen wij op welk niveau en in welke functie iemand terecht wil komen. Zodra het begin- en eindpunt bepaald zijn, stellen wij een individueel opleidingstraject samen.

Enthousiasme

Het lesmateriaal zelf wordt zorgvuldig gescand op relevantie: de student krijgt precies dat aangeboden wat voor hem of haar van belang is. Het is belangrijk om stof te bieden die het enthousiasme en de leergierigheid stimuleert. Daarmee levert DPE kandidaten af die behalve grondige kennis van het productieproces, ook een portie enthousiasme meenemen naar hun werkgever!

Subsidie

Afhankelijk van bijvoorbeeld de persoonlijke situatie en het type opleiding, zijn er mogelijkheden voor gehele of gedeeltelijke subsidiëring. DPE is goed thuis in deze wereld en kan u daarin adviseren. Desgewenst neemt DPE ook de realisatie van zo'n traject op zich.

Voor wie?

DPE werkt zowel direct als indirect voor producenten in de plastic verwerkende industrie. Zo is er samenwerking met de uitzendbranche, re-integratiebureau's  en recruiters. En wellicht met u! Neem contact met ons op om te zien wat voor maatwerk wij u kunnen bieden.

leraar legt uit aan student
Machinewerker-CED115.jpg

Mijn interesse is gewekt

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page